Rotterdam-Rijnmond

Tender Mira overgedragen en gedoopt

Loodswezen NL - 07 apr 2020

doop

Donderdag 2 april jl. is  – in een heel klein gezelschap en onder een stralende zon – bij de werf van Next Generation Shipyards in Lauwersoog, onze nieuwe loodstender ‘Mira’ gedoopt. Aan doopvrouw Annebel de Deugd (interim manager vlootbeheer) de eer de champagne op de romp stuk te slaan en de ‘Mira’ een behouden vaart te wensen.

De ‘Mira’ is de eerste tender uit de nieuwe M-klasse serie; schepen uit deze M-klasse zijn aanzienlijk lichter dan die uit de L-klasse. Het leeggewicht is teruggebracht van circa 54 ton naar circa 39 ton. Hierdoor wordt ruim 20% minder brandstof verbruikt en wordt de emissie uitstoot sterk teruggebracht. In de komende weken wordt de ‘Mira’ naar Hoek van Holland gevaren zodat de bemanning opgeleid kan worden.

Bekijk hier het filmpje van de doop en de kenmerken van de tender Mira