Rotterdam-Rijnmond

Wereldhavendagen Rotterdam

Op 7,8 en 9 september 2018 is het Loodswezen weer vertegenwoordigd tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.

nederlands Loodswezen demo wereldhavendagen Rotterdam

Tijdens de aankomende Wereldhavendagen op 7,8 en 9 september is het Loodswezen goed vertegenwoordigd in Rotterdam.  De loodsboot Pollux krijgt haar ligplaats samen met een tender aan de Wilhelminakade. Op de Wilhelminapier staat de stand van het Loodswezen, waar de loodsladder en informatie over het Loodswezen te vinden zijn.

Vrijdagmiddag om 12:30 komt de Pollux aan in de stad, waarna vanaf 14:30 de eerste Loodswezen-demo plaatsvindt. Tijdens deze demo laten we alle beloodsingsmiddelen van het Loodswezen en hun functie zien (de loodsboot, de tender, de jollen en de helikopter). Dezelfde demo vindt ook op zondagochtend tussen 11:00 en 11:30 plaats. 

De Pollux is open voor publiek op zaterdag tussen 11:00 en 12:00 en tussen 15:00 en 16:00 en op zondag tussen 14:00 en 16:00. 

Tijdens de zaterdagavondshow is de Pollux beeldbepalende deelnemer aan die show. De tender, die langszij de loodsboot ligt, wordt op zaterdag en zondag ingezet voor 
rondvaarten. Vrijkaarten daarvoor zijn te verkrijgen in de stand.

Zaterdag en zondag tussen 13:00 en 14:00 laten we in samenwerking met de KRVE, de sleepdiensten KotugSmit en Fairplay en P&O Ferries zien hoe de Pride of Hull en de Pride of  Rotterdam van P&O Ferries bij aankomst, meren en vertrek wordt geassisteerd. 

Wil je meer weten over het Loodswezen en het werk van registerloodsen? Breng dan een bezoek aan de stand. We zien je graag tijdens de Wereldhavendagen 2018!

Datum

7,8 en 9 september 2018

Meer info

http://wereldhavendagen.nl/