Rotterdam-Rijnmond

Wijziging bestuurssamenstelling Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond

Rotterdam - 10 jul 2017

Met ingang van 30 juni heeft Jan Frans van den Hoek, na een meer dan 30-jarige carrière bij het Loodswezen, in verband met zijn pensionering zijn functie van de voorzitter van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond (RLc-RR) neergelegd. Dat betekent dat binnen het bestuur enige wijzigingen plaatsvinden.

Vanaf 1 juli 2017 is Tjitte de Groot in functie als voorzitter van RLc-RR. Tjitte is na een jarenlang dienstverband bij NedLloyd Lijnen, sinds 1998 registerloods. Binnen het Loodswezen heeft hij daarna vele nevenfuncties vervuld en zich onder andere als instructeur bezig gehouden met de opleidingen. Daarbij heeft hij invulling gegeven aan diverse bestuursondersteunende zaken. In februari 2016 werd hij in het bestuur van RLc-RR gekozen, waar hij behalve lid van het managementteam ook de functies van secretaris en Coördinator Opleidingen & Trainingen in de portefeuille had. Tjitte: ”Gedurende deze periode heeft zich bij mij de ambitie gevormd voorzitter te worden. Het voelt voor mij als een logische stap deze taak op me te nemen.” Op 20 april 2017 werd hij verkozen tot voorzitter. “Ook de komende jaren zijn er vele zaken die de aandacht vragen. Voor mij ligt de focus daarbij op samenwerking, binnen en buiten het Loodswezen, een toekomstbestendige organisatie en continuïteit. Ik kijk er naar uit om daar in samenwerking met de collega’s, de autoriteiten en al onze klanten en relaties invulling aan te geven.”

Rob Keijzerwaard, sinds februari 2016 bestuurslid van RLc-RR, volgt Tjitte op als secretaris en Coördinator Opleidingen & Trainingen. In die functie houdt hij zich onder meer bezig met de hbo-masteropleiding Master in Maritime Piloting, permanente educatie en de werkzaamheden die gerelateerd zijn aan zijn functie als secretaris van het bestuur. Rob is in 2006 beëdigd als registerloods, nadat hij onder meer gevaren heeft bij Dockwise, Smit Offshore en Allseas.

De functie van Manager Operaties blijft ongewijzigd vervuld door Joost Leenhouts en Elco Oskam is ongewijzigd lid van het bestuur.